Kena kampen, een uniek concept

Kena organiseert vakantiekampen voor kinderen en jongeren van 8 tot 16 jaar. Weet je zoon of dochter niet
wat doen tijdens één van de vele schoolvakanties? Dan is een Kena kamp de perfecte oplossing. Onze
deelnemers worden ondergedompeld in een unieke ervaring boordevol sport en spel. En dat op een prachtig
natuurdomein waar een hechte groep ontstaat.

Een actief kamp voor meer energie

Een week zonder smartphone, computer of gameconsole? Kortom, een week waarin je zoon of dochter zich volledig kan uitleven? Dan zit je goed bij Kena. Een typisch Kena vakantiekamp zit namelijk boordevol activiteiten zoals bosspelen, pleinspelen, waterestafetten, dagtochten, themadagen, sportinitiaties, fakkeltochten en kajakwedstrijden. Naast de spelletjes en sporten die je kent uit de jeugdbeweging komen er ook unieke activiteiten aan bod zoals slingerbal, kogelstoten, touw- en hindernissenparcours. Een vakantie doorbrengen op een Kena kamp doet je bruisen van energie.

Een Kena kamp is meer dan sport en spel

Op kamp gaan, dat doe je nooit alleen. Naast alle sportactiviteiten en alle spelletjes is een vakantiekamp namelijk de ideale plek om nieuwe vrienden te leren kennen. Daarom worden alle deelnemers in kleinere groepen verdeeld wat vanaf het eerste uur voor een vertrouwelijke en veilige sfeer zorgt. Opdat elke deelnemer voldaan gaat slapen, sluiten we iedere avond af rond het kampvuur.

Kena is de plek waar je de maatschappij van vooroordelen, Facebook, gsm's enz. kan ontvluchten en jezelf kan zijn met vrienden in een prachtige omgeving.

Jonathan, monitor

Monitoren die erkend worden door de Vlaamse Overheid

Deze kleine groepen, ook wel vendels genoemd, worden begeleid door onze monitoren. Deze monitoren bedenken niet alleen de dagelijkse activiteiten, ze zorgen er ook voor dat jouw zoon of dochter zich elk moment van het kamp opperbest voelt. We staan als organisatie garant voor de kwaliteit van onze monitoren. Door verschillende vormingsinitiatieven en eigen opleidingen die worden erkend door de Vlaamse Overheid, kunnen onze animatoren, hoofdanimatoren en instructeurs ook elders in het jeugdwerk aan de slag.

Een organisatie met een duidelijke visie

Kena is de verderzetting van het werk van de Broeders van de Christelijke Scholen. Onze organisatie is dan ook gegroeid uit een traditie van meer dan 60 jaar in het Vlaamse verenigingsleven. Vanuit deze traditie werken we met een vaste dagstructuur en echte Kenawaarden. Sport, spel, creativiteit, rust en stilte wisselen elkaar non stop af. Zo creëren we een atmosfeer waarin elke jongere zich goed kan voelen. We leggen sterk de nadruk op de volgende waarden: groepsvorming, samenhorigheid en het opnemen van verantwoordelijkheid voor elkaar en de omgeving. In dat opzicht streven we samen met Steunpunt Vakantieparticipatie van de Vlaamse overheid ook naar inclusieve kampen. Kampen waar jongeren met verschillende socio-culturele achtergronden elkaar kunnen ontmoeten. Want bij Kena heeft iedereen recht op een onvergetelijke ervaring.

Een avontuurlijk kamp op een unieke locatie

Al onze vakantiekampen gaan door in het jeugdvakantiecentrum Heuvelsven in het Nationaal Park Hoge Kempen (Limburg). Deze groene oase vormt namelijk de perfecte basis voor een unieke vakantie. Of wat dacht je van meer dan 20 hectare bos, een grote vijver en een uitgebreide sportaccommodatie? Lijkt dit je wel iets voor jouw zoon of dochter? Neem dan snel een kijkje bij onze kampen en schrijf je kind in.

Lees onze brochure voor meer concrete informatie over onze werking.

Zin om samen met ons een fantastisch kamp te beleven?

SCHRIJF JE NU IN

Onze missie

Kena wil jongeren uitdagen en oproepen verantwoordelijkheid op te nemen voor zichzelf, voor anderen en voor hun omgeving. Vanuit een bijzondere aandacht voor maatschappelijk kwetsbaren, organiseert Kena op een hedendaagse wijze ‘inclusief jeugdwerk’. Met een sterke klemtoon op actuele beleving van christelijke waarden, brengt Kena jongeren van diverse socio-culturele achtergronden samen. Tegen deze achtergrond besteedt de vereniging bijzondere aandacht aan het scheppen van een klimaat van samenhorigheid.

Lees hier meer over ons pedagogisch project. 

Onze visie

Onze visie, op welke wijze wij denken onze missie op langere termijn te kunnen realiseren, is: Kena wil verder uitgroeien tot een toonaangevende speler in het jeugd- en vormingswerk.

Elkeen krijgt zo de kans te kiezen voor het pedagogisch project waaraan de vereniging gestalte geeft. Hierbij moet uitbreiding van de capaciteit steeds hand in hand blijven gaan met kwaliteit en de missie van de vereniging. Kwaliteitsbewaking en -verbetering blijven Kena’s grootste prioriteiten. Het smeden van nationale en internationale samenwerkingsverbanden met verwante jeugdorganisaties zal onze werking kracht bijzetten.