fbpx

Samen sterk tegen Covid-19

Deze pagina wordt regelmatig geüpdatet. 

Beste mensen,

De zomer van 2021 komt eraan en wij zijn helemaal klaar om er een spetterende zomer van te maken boordevol zotte bosspelen, kajakwedstrijden, kampvuren en veel meer! Inschrijven is dus de boodschap! Wanneer een kamp wordt geannuleerd dan krijg je het volledige inschrijvingsgeld meteen terugbetaald.

De maatregelen op Kena-kamp

Kena vzw werkt nauw samen met de Vlaamse Jeugdraad en de Ambrassade. Wanneer we extra relevante informatie hebben i.v.m. de maatregelen tijdens onze zomerkampen, delen we dit op deze pagina.

Intussen maakten we reeds een lijst op met veelgestelde vragen en antwoorden omtrent de maatregelen op kamp. Deze kan je hier raadplegen.

Bij vragen of twijfels kan je ons contacteren via info@kena.be of (maandag en donderdag) 089/36 45 31.

Vanaf 25 juni gelden deze regels voor het Vlaamse jeugdwerk.

Na een intensieve samenwerking tussen de jeugdsector, de virologen en de medische experts werden de volgende regels beslist:

  • Contactbubbels van max. 100 deelnemers exclusief begeleiding. Er zal met andere woorden een -12 en een +12 bubbel gevormd worden. Tussen de bubbels wordt contact gemeden.
  • Overnachtingen zijn toegelaten.
  • Bij voorkeur worden er geen verschillende jeugdactiviteiten in dezelfde week gepland.

Dat wil zeggen dat alle zomerkampen in de zomer van 2021 kunnen doorgaan. Als de situatie in België achteruit zou gaan en de kampen uit noodzaak geannuleerd moeten worden, wordt het volledige inschrijvingsgeld terugbetaald.

Corona-coördinator

Wat is dat juist, een corona-coördinator? Dat is de persoon die voor, tijdens en na de kampen het aanspreekpunt voor de opvolging van de verschillende veiligheidsmaatregelen. Bij Kena is Jochem de corona-coördinator tijdens de zomer van 2021.

Je kan Jochem voor noodsituaties steeds bereiken via ons noodnummer:
0498 57 33 79

Zit je nog met vragen?

Je kan ook steeds terecht bij WAT WAT. In samenwerking met de overheid en de Ambrassade proberen zij kinderen, tieners en jongeren een antwoord te bieden op vragen over de huidige situatie door Covid-19.