Samen sterk tegen Covid-19

Deze pagina wordt regelmatig geüpdatet. 

Beste mensen,

Wij zijn helemaal klaar om in 2021 een spetterende cursus, lentekamp & zomerkampen te beleven vol met zotte bosspelen, kajakwedstrijden, kampvuren en veel meer! Inschrijven is dus de boodschap! Wanneer een kamp wordt geannuleerd dan krijg je het volledige inschrijvingsgeld meteen terugbetaald.

De maatregelen op Kena-kamp

Kena vzw werkt nauw samen met de Vlaamse Jeugdraad en de Ambrassade. Wanneer we extra relevante informatie hebben i.v.m. de maatregelen tijdens onze zomerkampen, delen we dit op deze pagina.

Intussen maakten we reeds een lijst op met veelgestelde vragen en antwoorden omtrent de maatregelen op kamp. Deze kan je hier raadplegen.

Bij vragen of twijfels kan je ons contacteren via info@kena.be of (maandag en donderdag) 089/36 45 31.

Tot 1 april gelden deze regels voor het Vlaamse jeugdwerk.

  • Groepen van max. 10 deelnemers exclusief begeleiding. Zowel -12- als +12-jarigen. (krokusvakantie: 25 personen)
  • Activiteiten bij voorkeur buiten.
  • Sterke aanbeveling om slechts 1 vrijetijdsactiviteit per week te kiezen.
  • Overnachtingen zijn niet toegelaten.

Dat wil zeggen dat tot 1 april alvast geen enkel Kenakamp kan doorgaan. Ook het vitamineweekend in februari zal niet plaatsvinden.

Hoe zit het met de Paascursus en het Lentekamp?

Paascursus en Lentekamp gaan door na 1 april. Informatie omtrent bubbels, overnachtingen is er nog niet. In de loop van maart zal de overheid hier verder over communiceren. Bij Kena gaan we er momenteel vanuit dat deze activiteiten kunnen doorgaan. Onze kampploegen zijn alvast volop bezig met de voorbereidingen om een leerrijke (hoofd)animatorcursus en een spetterend kamp te voorzien.

Inschrijven is dus de boodschap! Wanneer een kamp wordt geannuleerd dan krijg je het volledige inschrijvingsgeld meteen terugbetaald.

Gaan de zomerkampen in 2021 mogen doorgaan?

De overheid liet verstaan dat het jeugdwerk tijdens de zomervakantie onverstoord zal kunnen doorgaan. De specifieke regels omtrent bubbels liggen nog niet vast. Kena gaat ervanuit dat de zomerkampen kunnen georganiseerd worden volgens de regels zoals we deze in 2020 ook kenden (bubbels van 50). Inschrijven is de boodschap! Bij een annulering wordt het volledige inschrijvingsgeld terugbetaald.