fbpx

Cursus hoofdanimator

Cursus hoofdanimator

Maandagdag 03 t.e.m. zondag 09 april 2023

Voor jongeren met een attest animator
Locatie: Heuvelsven, Dilsen-Stokkem, Limburg
Opstapplaatsen bus: Gent & Antwerpen-Berchem

Je bent animator (of hebt sinds je 16 jaar minstens 100u ervaring als jeugdwerker) en je bent minstens 16 jaar, dan kan je de cursus Hoofdanimator volgen. Je leert over moeilijke kampsituaties, veiligheid, groepsdynamica,… Met je attest Hoofdanimator mag je eindverantwoordelijke zijn op jongerenkampen.

Prijs

€175

Kamp met overnachting
Prijs inclusief busvervoer en stage tijdens de zomer

Informeer bij je gemeente voor een (gedeeltelijke) terugbetaling

Wil je liever eerst meer ervaring opdoen?

Naast onze erkende vormingen, biedt Kena ook een uitdiepingscursus aan voor jongeren die hun attest al op zak hebben. Tijdens deze cursus heeft de monitor de kans zijn ervaringen uit te wisselen met andere animatoren, hun kennis verder uit te breiden en nieuwe zaken te ontdekken. Doorheen het jaar kunnen onze monitoren ook deelnemen aan specifieke thematische vormingen, zowel binnen de eigen organisatie, als bij andere organisaties (op aanvraag).

Over Kena

Erkend door de Vlaamse overheid

Kena biedt verschillende monitorencursussen aan waaronder Animator en Hoofdanimator in het Jeugdwerk. Deze cursussen zijn erkend door de Vlaamse overheid. Dat betekent dat je met je attest niet alleen bij Kena, maar ook elders in het jeugdwerk aan de slag kan. Om een attest te halen volg je 50 uren cursus (= één week) tijdens de paasvakantie. Nadien doe je 50 uren stage (= één week) tijdens de zomervakantie. Tot slot vindt er na de zomer een eindevaluatie plaats.

Ervaren instructoren

We kiezen ervoor bij Kena om monitoren in onze eigen werking op te leiden tot kwalitatieve en verantwoordelijke jeugdwerkers. Wat je zelf hebt beleefd, kan je ook beter doorgeven. Onze cursussen worden dan ook gegeven door instructeurs met jaren praktijkervaring, binnen Kena, bij andere organisaties en in het beroepsleven.

Persoonlijke ontwikkeling

Onze vormingen zijn bedoeld om jongeren alle noodzakelijke kennis bij te brengen over het monitor-zijn. In de zomer zijn ze immers mede verantwoordelijk voor een groep kinderen of jongeren. In dit opzicht dragen onze vormingen ook bij tot de persoonlijke ontwikkeling van jongeren. Doorheen de cursus en de stage worden de monitoren begeleid en gecoacht door ervaren jeugdwerkers en zien we ze groeien tot volwaardige animatoren.

Lees onze brochure voor meer concrete informatie over onze werking.

Ze brengen de lessen alsof het iets is wat ze al jaren doen, waarvoor ze gestudeerd hebben. En met passie!’

- deelnemer cursus

Andere vormingen bij Kena

Cursus Uitdieping

Cursus Uitdieping

Prijs: € 175

Je hebt je attest al op zak en wil liever nog wat ervaring opdoen alvorens de cursus Hoofdanimator te volgen? Dan kan je je nu inschrijven voor onze Uitdiepingscursus. In deze cursus doe je nog meer praktijkervaring op. Nieuwe spelvormen, avondtechnieken, opvoedkunde, sportinitiaties… het staat allemaal op het programma!

Cursus Instructeur

Cursus Instructeur

Prijs: nog te bepalen

Elke drie jaar organiseert Kena ook haar eigen, door de Vlaamse overheid erkende, cursus Instructeur in het Jeugdwerk. Is het je ambitie om zelf les te geven aan monitoren? Wil je jezelf pedagogisch vervolmaken? Dan ben jij de persoon die we zoeken. De cursus wordt gespreid over twee weekends in het jaar. Daarna word je ingeschakeld als lesgever op de cursussen Animator en Hoofdanimator.

Cursus Animator

Cursus Animator

Prijs: € 175

Ervaren instructeurs leren jou bos- en pleinspelen begeleiden, EHBO, expressie, zang en dans, sport, knutselen en nog veel meer… Kortom: je leert op speelse wijze omgaan met kinderen en jongeren! De cursus volg je gedurende een week op onze prachtige domein. Om je stage te vervolledigen doe je vervolgens één week (= 50 uur) stage.

Wil jij ook je hoofdanimator attest behalen?