fbpx
31
Maart, 2022

IK GA OP KAMP EN IK NEEM MEE…

 

Je kent het wel, aan de vooravond van een (zomer)kamp waar je al zo lang naar uitkijkt, sta je voor een heuse taak: alles inpakken dat je nodig hebt, maar vooral zorgen dat je niets vergeet. Wij vroegen de Kena fans wat voor hun de absolute musts zijn die zorgen voor een onvergetelijk kamp.

 

“Mijn spelbundels zijn onmisbaar op kamp.”

 

Voor Jochem, kampverantwoordelijke bij Kena, zijn de Kena-spelbundels onmisbaar. Die spelbundels werden speciaal opgesteld in het kader van onze, door de Vlaamse overheid erkende, animatorencursussen om onze animatoren te ondersteunen bij het voorbereiden en in elkaar steken van ingenieuze activiteiten voor de deelnemers. De spelbundels bevatten namelijk allerlei bekende en minder bekende spelen die als de ideale inspiratiebron kunnen dienen. “Als er iets misloopt bij de geplande activiteiten heb ik steeds mijn spelbundels achter de hand,” laat Jochem weten.

“Zonder zwemgerief kan je toch niet op Kenakamp vertrekken?”

Al wordt dit item reeds vermeld op de inpaklijst die Kena je enkele weken voor vertrek toestuurt, een zwembroek valt echt niet weg te denken uit je bagage. In het midden van Heuvelsven, het domein waarop de Kenakampen plaatsvinden, bevindt zich een prachtig ven dat zich perfect leent voor een verfrissende duik tijdens warme zomerdagen. Iedere dag kan er gezwommen worden door de deelnemers, zelfs wanneer het regent, of tijdens de terugkomkampen in de herfst-, kerst- en paasvakantie zijn er altijd wel enkele enthousiastelingen te vinden voor een zwempartij. Ook voor een kajak-competitie of een heuse water estafette kan je zwemgerief onmogelijk in de kast blijven liggen. Pak die zwembroek al maar in!

De basis-inpaklijst van Kena, al kan deze zeker aangevuld worden met extra’s wat je zelf wilt meenemen op kamp.

“Het zwart-wit sjaaltje dat ik ooit op kamp kreeg, zit standaard in mijn bagage.”

Kena’s unieke stijl zorgt ervoor dat we elk jaar opnieuw blije bekende gezichten opnieuw mogen verwelkomen tijdens onze kampen. Deelnemers die heel vaak terugkeren krijgen na 12 deelnames aan een +12 kamp een zwart-wit sjaaltje van onze organisatie. We zijn trots op al die enthousiaste terugkomers  en dat willen we graag laten zien. Voor trouwe Kena-ganger Julie, kan haar zwart-wit sjaaltje dan ook niet ontbreken wanneer ze op kamp vertrekt.

“Ik vertrek niet voor ik een volle zak verkleedkleren bij heb.”

Iedere avond op een Kenakamp eindigt naar goede gewoonte met een bontering, een leuke avond voor jong en oud, gevuld met liedjes in alle talen, spelletjes voor alle deelnemers en de gekste toneeltjes. Als animator zorg je ervoor dat zo’n bontering in goede banen geleid wordt. Je zingt de liedjes uit volle borst mee en moedigt iedereen aan bij de spelletjes. Om je goed in te leven in de verhalen en toneeltjes, zijn verkleedkleren niet weg te denken. “Je wordt zelf enthousiast als je je mede monitoren ziet schitteren tijdens zo’n avonden. Dat is veruit mijn favoriete activiteit van de dag!”, laat Leen, animator bij Kena, weten.

Kisten vol verkleedkleren voor onze deelnemers, plezier gegarandeerd!

“Ooit kreeg ik een springdrum voor mijn verjaardag, de ideale sfeerbrenger als jonge animator.”

Het meest originele object uit dit lijstje staat op naam van kampverantwoordelijke Joke. Ooit begon ze als animator, maar ondertussen groeide ze uit tot een van onze meest geëngageerde vrijwilligers. De springdrum die Joke voor haar verjaardag kreeg, zorgt nog steeds voor fijne herinneringen. “Bij creatieve bosspelen zorgt de springdrum voor dat tikkeltje extra. Zeker ook wanneer je erop speelt in de buis van het hindernissenparcours, spanning verzekerd!”.