fbpx

Of het nu zomer of winter is, een week vol bruisende activiteiten samen met je vrienden, dat is altijd een goed idee. Daarom organiseert Kena tijdens de zomer- en kerstvakantie verschillende vakantiekampen op maat voor 12 tot 16-jarigen.

Actieve sport- & spelkampen

Tijdens een Kena kamp voor 12 tot 16-jarigen ligt de nadruk op sport en spel in al zijn vormen. Een bruisend programma met bos- en pleinspelen, ploegsporten en individuele sporten, kajakcompetities en waterestafetten, zang en dans. Voor elk wat wils. De outdoor-activiteiten zorgen voor een gezonde (groeps)geest én een gezond lichaam.

Een hechte groep

Samenhorigheid is onze topprioriteit op kamp. Er zijn zowel activiteiten met de hele groep alsook in kleinere groepen. Door samen te sporten, te spelen, te zingen, te dansen,… wordt er op kamp een hechte groep gevormd. Zo ontstaan er dan ook vaak diepgaande, nieuwe vriendschappen.

Een vaste dagstructuur

Elk Kena kamp is anders, toch volgen ze allemaal eenzelfde, vaste dagstructuur. We starten de dag om 7u30 en ronden onze avond rond het kampvuur af om 22u30. In de voormiddag zijn er vooral activiteiten in kleine groep. In de namiddag houden we een groot spel of een sportcompetitie. Deze vaste structuur zorgt voor de nodige rust.

Bekijk de dagindeling voor +12-jarigen.

Ik vind het kampvuur de tofste activiteit. Waar sluiten ze elke avond nog zo gezellig samen af?

Dylan, deelnemer

Elk jaar hebben we een breed aanbod aan kampen voor 12 tot 16-jarigen. Naast onze zomerkampen kunnen ze ook tijdens de wintervakantie bij ons terecht. Helemaal overtuigd? Bekijk ons kampoverzicht voor de verschillende data en aarzel niet om je in te schrijven.

Opgelet! Inschrijven via Iedereen verdient vakantie (vroeger Steunpunt Vakantieparticipatie) kan sinds dit jaar pas vanaf 1 april. Op die manier reserveren wij een aantal plaatsen voor de kinderen en jongeren in de meest kwetsbare thuissituaties.

Ook dol op jeugdwerk? Ontdek ons cursusaanbod en word vrijwilliger!