fbpx

Monitor worden of als monitor mee op kamp?

Kena is steeds op zoek naar enthousiaste monitoren met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een passie voor jeugdwerk. Wil jij mee met ons bouwen aan ontspannende, groepsbevorderende kampen? Schrijf je dan in voor één van onze cursussen. Al in het bezit van een animatorattest? Aarzel dan niet om ons te contacteren en met Kena op kamp te gaan!

Alle info i.v.m. de cursus kan je hier terugvinden. Stel gerust je vragen aan kadervorming@kena.be.
Alle info i.v.m. onze aanpak omtrent Covid-19 vind je hier terug.

Animator tot instructor

Bij Kena hebben we voor ieder wat wils. Tijdens de paasvakantie organiseren we jaarlijks een animator- en hoofdanimatorcursus. Deze duurt één week en wordt gevolgd door één week stage tijdens de zomerkamp. Daarnaast hebben we driejaarlijks ook een instructorencursus.

Aanvullende praktijkcursussen

Naast onze erkende vormingen biedt Kena ook een uitdiepingscursus aan waarbij jongeren die hun brevet al op zak hebben, hun ervaring als monitor verder kunnen uitbreiden. Doorheen het jaar kunnen onze monitoren ook deelnemen aan specifieke thematische vormingen, zowel binnen de eigen organisatie als bij andere organisaties, op aanvraag.

Erkend door Vlaamse overheid

De animator-, hoofdanimator en instructorcursus die Kena aanbiedt zijn erkend door de Vlaamse overheid. Dit betekent dat je met je brevet zowel bij Kena, als ook elders bij een jeugdwerkorganisatie aan de slag kan. Om een attest te behalen, doorloop je een positief cursus- én stagetraject bij Kena. Lees meer over het attest.

Kena is... Elke keer weer geweldige ervaringen en nieuwe vrienden.

Sofie, monitrice

Kwalitatieve instructeurs

We kiezen ervoor bij Kena om monitoren in onze eigen werking op te leiden tot kwalitatieve en verantwoordelijke jeugdwerkers. Vaak zijn dit jongeren die reeds vele jaren ervaring hebben als deelnemer op kamp. Wat je zelf hebt beleefd, kan je ook beter doorgeven. Onze cursussen worden dan ook gegeven door instructeurs met jaren praktijkervaring, binnen Kena, bij andere organisaties en in het beroepsleven.

Persoonlijke ontwikkeling

Onze vormingen zijn bedoeld om jongeren alle essentiële kennis bij te brengen over het monitor-zijn. In de zomer zijn ze immers mede verantwoordelijk voor een groep kinderen. In dit opzicht dragen onze vormingen ook bij tot de persoonlijke ontwikkeling van jongeren en doen ze ervaring op die in het beroepsleven gewaardeerd zal worden. Doorheen de cursus en de stage worden de monitoren begeleid en gecoacht door ervaren jeugdwerkers en zien we ze groeien tot volwaardige animatoren.

Toelichting monitorenweekend: Deed je het aflopen jaar je cursus animator of hoofdanimator en liep je afgelopen zomer stage? Dan is je aanwezigheid op het monitorenweekend noodzakelijk om je stage te kunnen voltooien. Tijdens dit weekend blikken we terug op cases die je tijdens de zomer als monitor ervaren hebt, krijg je feedback van je stagebegeleider en is er natuurlijk ook tijd om bij te praten met je medestagiairs. Voor meer info over het monitorenweekend kan je mailen naar kadervorming@kena.be.

Mee op kamp als monitor? Registreer je hier!