fbpx

Monitor worden of als monitor mee op kamp?

Kena is steeds op zoek naar enthousiaste monitoren met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een passie voor jeugdwerk. Wil jij mee met ons bouwen aan ontspannende, groepsbevorderende kampen? Schrijf je dan in voor één van onze cursussen. Al in het bezit van een animatorattest? Aarzel dan niet om ons te contacteren en met Kena op kamp te gaan!

Stel gerust je vragen aan kadervorming@kena.beAlle info vind je hieronder terug en via deze link.

Cursus Animator

Cursus Animator

Prijs: €175

Tijdens de animatorcursus van Kena vzw leren ervaren instructeurs jou bos- en pleinspelen begeleiden, EHBO, expressie, zang en dans, sport, knutselen en nog veel meer… Kortom: je leert op speelse wijze omgaan met kinderen en jongeren! Dit doe je door een week op ons prachtig domein te verblijven!

Cursus Uitdieping

Cursus Uitdieping

Prijs: € 175

Je hebt je attest al op zak en wil liever nog wat ervaring opdoen alvorens de cursus Hoofdanimator te volgen? Dan kan je je nu inschrijven voor onze Uitdiepingscursus. In deze cursus doe je nog meer praktijkervaring op. Nieuwe spelvormen, avondtechnieken, opvoedkunde, sportinitiaties… het staat allemaal op het programma!

Cursus Hoofdanimator

Cursus Hoofdanimator

Prijs: € 175

Je bent animator (of hebt sinds je 16 jaar minstens 100u ervaring als jeugdwerker) en je bent minstens 16 jaar, dan kan je de cursus Hoofdanimator volgen. Je leert over moeilijke kampsituaties, veiligheid, groepsdynamica,… In de zomervakantie doe je een week stage en kan je een attest, dat erkend is door de Vlaamse overheid, behalen. Met je brevet Hoofdanimator mag je eindverantwoordelijke zijn op jongerenkampen.

Kena is... Elke keer weer geweldige ervaringen en nieuwe vrienden.

Sofie, monitrice

Kwalitatieve instructeurs

We kiezen ervoor bij Kena om monitoren in onze eigen werking op te leiden tot kwalitatieve en verantwoordelijke jeugdwerkers. Vaak zijn dit jongeren die reeds vele jaren ervaring hebben als deelnemer op kamp. Wat je zelf hebt beleefd, kan je ook beter doorgeven. Onze cursussen worden dan ook gegeven door instructeurs met jaren praktijkervaring, binnen Kena, bij andere organisaties en in het beroepsleven.

Persoonlijke ontwikkeling

Onze vormingen zijn bedoeld om jongeren alle essentiële kennis bij te brengen over het monitor-zijn. In de zomer zijn ze immers mede verantwoordelijk voor een groep kinderen. In dit opzicht dragen onze vormingen ook bij tot de persoonlijke ontwikkeling van jongeren en doen ze ervaring op die in het beroepsleven gewaardeerd zal worden. Doorheen de cursus en de stage worden de monitoren begeleid en gecoacht door ervaren jeugdwerkers en zien we ze groeien tot volwaardige animatoren.

Erkend door Vlaamse overheid

De animator-, hoofdanimator en instructorcursus die Kena aanbiedt zijn erkend door de Vlaamse overheid. Dit betekent dat je met je brevet zowel bij Kena, als ook elders bij een jeugdwerkorganisatie aan de slag kan. Om een attest te behalen, doorloop je een positief cursus- én stagetraject bij Kena. Lees meer over het attest.

Toelichting monitorenweekend: Deed je het aflopen jaar je cursus animator of hoofdanimator en liep je afgelopen zomer stage? Dan is je aanwezigheid op het monitorenweekend noodzakelijk om je stage te kunnen voltooien. Tijdens dit weekend blikken we terug op cases die je tijdens de zomer als monitor ervaren hebt, krijg je feedback van je stagebegeleider en is er natuurlijk ook tijd om bij te praten met je medestagiairs. Voor meer info over het monitorenweekend kan je mailen naar kadervorming@kena.be.

Mee op kamp als monitor? Registreer je hier!