fbpx

Word animator

Kena is steeds op zoek naar enthousiaste monitoren met een passie voor animatie en jeugdwerk.
Wil jij mee met ons bouwen aan ontspannende, groepsbevorderende kampen? Schrijf je dan in voor één van onze cursussen.

Cursus Animator

Cursus Animator

Prijs: €175

Tijdens de animatorcursus van Kena vzw leren ervaren instructeurs jou bos- en pleinspelen begeleiden, EHBO, expressie, zang en dans, sport, knutselen en nog veel meer… Kortom: je leert op speelse wijze omgaan met kinderen en jongeren! Dit doe je door een week op ons prachtig domein te verblijven!

Cursus Uitdieping

Cursus Uitdieping

Prijs: € 175

Je hebt je attest al op zak en wil liever nog wat ervaring opdoen alvorens de cursus Hoofdanimator te volgen? Dan kan je je nu inschrijven voor onze Uitdiepingscursus. In deze cursus doe je nog meer praktijkervaring op. Nieuwe spelvormen, avondtechnieken, opvoedkunde, sportinitiaties… het staat allemaal op het programma!

Cursus Hoofdanimator

Cursus Hoofdanimator

Prijs: € 175

Je bent animator (of hebt sinds je 16 jaar minstens 100u ervaring als jeugdwerker) en je bent minstens 16 jaar, dan kan je de cursus Hoofdanimator volgen. Je leert over moeilijke kampsituaties, veiligheid, groepsdynamica,… In de zomervakantie doe je een week stage en kan je een attest, dat erkend is door de Vlaamse overheid, behalen. Met je brevet Hoofdanimator mag je eindverantwoordelijke zijn op jongerenkampen.

Heb je nog vragen over onze cursusaanbod? Stuur dan een mailtje naar kadervorming@kena.be

Word instructeur in het jeugdwerk

Erkend door Vlaamse overheid

Kena biedt verschillende monitorencursussen aan waaronder Animator en Hoofdanimator in het Jeugdwerk. Deze cursussen zijn erkend door de Vlaamse overheid. Dat betekent dat je met je attest niet alleen bij Kena, maar ook elders in het jeugdwerk aan de slag kan. Om een attest te behalen, doorloop je een positief cursus- én stagetraject bij Kena. Lees meer over het attest.

Ervaren instructeurs

We kiezen ervoor bij Kena om monitoren in onze eigen werking op te leiden tot kwalitatieve en verantwoordelijke jeugdwerkers. Vaak zijn dit jongeren die reeds vele jaren ervaring hebben als deelnemer op kamp. Wat je zelf hebt beleefd, kan je ook beter doorgeven. Onze cursussen worden dan ook gegeven door instructeurs met jaren praktijkervaring, binnen Kena, bij andere organisaties en in het beroepsleven.

Persoonlijke ontwikkeling

Onze vormingen zijn bedoeld om jongeren alle noodzakelijke kennis bij te brengen over het monitor-zijn. In de zomer zijn ze immers mede verantwoordelijk voor een groep. In dit opzicht dragen onze vormingen ook bij tot de persoonlijke ontwikkeling van jongeren. Doorheen de cursus en de stage worden de monitoren begeleid en gecoacht door ervaren jeugdwerkers en zien we ze groeien tot volwaardige animatoren.

Lees onze brochure voor meer concrete informatie over onze werking.

Kena is... Elke keer weer geweldige ervaringen en nieuwe vrienden.

Sofie, monitrice

Mee op kamp als monitor? Registreer je hier!