fbpx

Praktisch: monitorencursus

Heb je interesse in een kadervormingstraject, maar zit je nog met enkele vragen? Hieronder bieden we alvast enkele antwoorden. Staat je vraag er niet tussen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren via info@kena.be.

Wat is de minimumleeftijd om deel te nemen aan een kadervormingstraject?
Bij aanvang van de animatorcursus moet je minstens 15 jaar oud zijn.
Bij aanvang van de hoofdanimatorcursus moet je minstens 16 jaar oud zijn.
Bij aanvang van de instructeurscursus moet je minstens 17 jaar oud zijn.
Ik heb een cursus gevolgd, maar heb deze zomer geen tijd om stage te lopen. Kan ik dat volgende zomer doen?

Ja. Vanaf de start van je cursus heb je drie jaar de tijd om je volledige traject te doorlopen. Je kan je traject volgende zomer gewoon terug oppikken.

Moet ik nog een evaluatiemoment volgen om mijn attest te behalen?

Nee. Sinds 1 april 2020 bestaan de trajecten in het jeugdwerk uit een cursus en een stage. Na je stage geven we je wel nog een eindbeoordeling, waarna je je attest kan downloaden en printen.

Heb je een maand na je geslaagde stage nog steeds geen email ontvangen, stuur dan zeker even een mailtje naar kadervorming@kena.be.

Vanaf welke leeftijd kan ik mijn attest ontvangen?

Bij het animatortraject ben je minimum 16 jaar oud wanneer het attest wordt uitgereikt.
Bij het hoofdanimatortraject ben je minimum 17 jaar oud wanneer het attest wordt uitgereikt.
Bij het instructeurtraject ben je minimum 18 jaar oud wanneer het attest wordt uitgereikt.

Waar is mijn attest geldig?

De attesten van animator, hoofdanimator en instructor zijn erkend binnen heel Vlaanderen.

Na je cursus bij Kena kies je zelf waar je je stage loopt. Dit kan uiteraard op een Kena-kamp, maar het kan ook bij een speelplein, de jeugdbeweging in je buurt of bij een andere kamporganisatie. Na een geslaagde stage kan je met je attest terecht bij elke Vlaamse jeugdorganisatie.

Kan ik zelf mijn attest downloaden?

Ja, je kan via de kavo-tool zelf je attest downloaden als PDF. De attesten blijven voor onbepaalde tijd beschikbaar in de applicatie.

Kan ik mijn inschrijvingsgeld terugbetaald krijgen?

Elke gemeente in Vlaanderen en Brussel betaalt een deel van het inschrijvingsgeld voor erkende cursussen in het jeugdwerk terug, in sommige gevallen zelfs 100%. De manier waarop dat gebeurt en hoeveel de terugbetaling bedraagt, staat omschreven in het gemeentelijk subsidiereglement. Omdat dit in elke gemeente anders is, heeft de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) alle info van alle gemeenten gebundeld op een handig overzichtskaartje.

Ik volgde reeds de cursus en liep stage. Kan ik nog gebruik maken van de ‘2de kamp'-korting als ik nadien mee ga als deelnemer?
We bieden in dit geval geen korting 2de kamp aan. Het inschrijvingsgeld van een cursus kan je terugvorderen via de jeugddienst in uw gemeente. Wanneer een jongere mee gaat als monitor betalen zij geen inschrijvingsgeld en dus wordt dit kamp ook niet gerekend als ‘2de kamp’.
Kan ik later aankomen of vroeger vertrekken van de cursus?
Onze cursus is officieel erkend door de Vlaamse Overheid en bestaat uit 50 cursusuren. Elk uur van de cursus telt mee in de 50 verplichte vormingsuren. Later toekomen en vroeger vertrekken, kan dus niet. Dit kunnen we enkel verantwoorden naar de overheid in geval van overmacht (overlijden, …).

Het antwoord niet gevonden?

JVC Heuvelsven
Heuvelsven 2
3650 Dilsen-Stokkem
089/36 45 31
info@kena.be

Rekeningnr: BE24 3630 0470 4338

Tussen 09u00 en 12u00 op maandag en donderdag is er iemand aanwezig op het secretariaat.

Je kan ook steeds 24/24u telefoneren en een boodschap achterlaten met duidelijke vermelding van uw naam en telefoonnummer.

 

Contacteer ons