fbpx

Veel gestelde vragen

Vind hier de antwoorden op de meest gestelde vragen. 
Staat je vraag er niet tussen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren via info@kena.be!

Mijn kind komt met een vriend(in) mee. Zitten ze in dezelfde groep?

U kan bij de inschrijving vermelden met wie uw kind graag in de groep wil zitten. In de mate van het mogelijke houden we hier rekening mee. De eindbeslissing laten we bij de kampleider omdat we streven naar evenwichtige groepen zodat iedereen zich goed kan voelen en nieuwe vrienden kan maken.

Op onze kampen voor 8 tot 12-jarigen vinden bijna alle activiteiten plaats in grote groep of groepen die ze vaak zelf kunnen kiezen. De avondactiviteit en vrije tijd is steeds in grote groep.

Voor de 12 tot 17-jarigen zijn er zowel in de voormiddag als in de namiddag activiteiten in kleinere groep. De vrije tijd en avondactiviteit verlopen wel in grote groep.

Hoe weet ik zeker of de inschrijving gelukt is?

Na ontvangst van de betaling krijgt u een mail met de laatste berichten voor de activiteit waarvoor u uw kind heeft ingeschreven. Van zodra u deze ontvangen hebt, bent u er zeker van dat we de inschrijving goed ontvangen hebben.

Met hoeveel slapen ze op een kamer?

Onze kampen worden steeds georganiseerd mét overnachting. Het kampterrein voor de 8 tot 12-jarigen heeft slaapzalen van 6 of 10 personen. De slaapzalen bevinden zich naast elkaar. In elke slaapzaal ligt er een monitor en is er ‘s avonds toezicht.

Tijdens onze kampen voor de 12 tot 16-jarigen slapen de meisjes in aparte kamers met een eigen wastafel. De jongens slapen in slaapzalen van 8 tot 12 personen. Het aantal deelnemers per slaapzaal hangt af van de grootte van het kamp. De monitoren gaan samen slapen met de deelnemers.

Kan ik een broer/zus inschrijven die te jong/oud is?

Nee. De kampen die we organiseren zijn vanaf 8 tot en met 17 jaar.

We beseffen uiteraard wel dat ook een 7 of 18-jarige veel aan een Kenakamp kan hebben. Daarom bekijken we uitzonderingen steeds per situatie en ligt de eindbeslissing bij de kampleider. Deze weet hoe groot zijn leidingsploeg is, kent de deelnemer in kwestie mogelijk en weet of de gemiddelde leeftijd van het kamp eerder hoog of laag is.

Indien u zelf een uitzondering wil aanvragen, hebben we graag dat u zelf contact opneemt met ons secretariaat via info@kena.be.

Kan ik mijn kind bereiken in geval van nood?

U kan uw zoon of dochter op kamp telefonisch bereiken op het nummer 089 65 05 11 tussen 12u15 – 12u45 en 18u45 – 19u15.

Uw kind is bij Kena goed omringd en wij vragen u dan ook slechts zelden of in dringende gevallen te telefoneren.

Mijn kind is spullen vergeten op kamp. Hoe kan ik deze terugkrijgen?

De verloren voorwerpen worden tijdens en zeker net voor het afsluiten van het kamp uitgedeeld. Als u toch nog merkt dat er spullen niet teruggekomen zijn, neemt u best contact op met ons secretariaat via info@kena.be.

Verloren voorwerpen worden tot twee maanden na het kamp bijgehouden en nadien gebruikt als reservekleding of weggeschonken aan een goed doel.

Waardevolle spullen kunnen opgestuurd worden. Afhankelijk van de situatie neemt Kena vzw de verzendkosten voor zijn rekening of wordt gevraagd dat u dat doet. Verloren spullen kunnen ook met de bus van het volgende kamp meegegeven worden en op de af- of opstapplaatsen door u in ontvangst genomen worden.

Is Kena een christelijke organisatie?

Ja, Kena is een christelijk geïnspireerde organisatie. De werking zelf is al meer dan twintig jaar in handen van leken. Hoewel praktiserende medewerkers eerder de uitzondering geworden zijn, laten we ons nog steeds inspireren door een aantal, ondertussen vaak universele, christelijke waarden die we belangrijk vinden zoals groepsvorming, samenhorigheid en het opnemen van verantwoordelijkheid voor elkaar en de omgeving. Zo creëren we een atmosfeer waarin elke jongere zich goed kan voelen.

Verder kiezen we ervoor om enkele tradities te behouden omdat we merken dat ze bijdragen tot het welbevinden van alle deelnemers en een goede sfeer teweegbrengen op kamp. We zingen voor en na elke maaltijd. Op zaterdagavond houden we een korte viering die op een eigentijdse manier door de deelnemers en monitoren georganiseerd en beleefd wordt.

De 12 tot 17-jarigen beginnen en eindigen hun dag in een kapel. Dit gebouw is halverwege de vorige eeuw door deelnemers zelf gebouwd en vormt de ideale ruimte om een actieve dag in alle rust te starten en af te sluiten. We merken dat deze momenten van stilte, in een steeds luider wordende maatschappij, de jongeren erg deugd kunnen doen.

Hoe groot zijn de groepen en de leidingsploeg op kamp?

Dit hangt af van kamp tot kamp. De kleinste kampen hebben een twaalftal deelnemers. Dit is vrij uitzonderlijk. De meeste kampen hebben 20 tot 25 deelnemers. Onze grootste kampen hebben 50 deelnemers. Voor de kampen van 8 tot 12 jaar laten we maximum 30 deelnemers toe omdat we streven naar het welbevinden van elke deelnemer.

Onze leidingsploegen bestaan uit minimaal 5 en meestal uit 8 begeleiders. Leidingsploegen van tien monitoren zijn geen uitzondering. Onze monitoren zijn gebrevetteerd of doen hun stage. Onze kampleiders hebben een jarenlange ervaring binnen het jeugdwerk en zijn ook vaak professioneel met groepen of jongeren bezig.

Waar en wanneer kan het formulier voor de tussenkomst van het ziekenfonds ingevuld worden?

U mag dit formulier meegeven met uw kind. Ofwel vult de kampleider het in tijdens het kamp en geven we het mee terug na afloop van het kamp ofwel vult ons secretariaat het formulier in na het kamp en zenden we het per mail naar u op.

Waar kan mijn kind op de bus stappen?

Wij voorzien een opstapplaats in Gent-Dampoort (busparking voor het station) en in Antwerpen-Berchem (aan het station, op de Borsbeekbrug). De exacte vertrek- en aankomsturen lees u in de laatste berichten voor de activiteit waarvoor u uw kind heeft ingeschreven. Deze krijgt u via email enkele weken voor de start van het kamp.

Het is wenselijk van minstens 15 minuten op voorhand aanwezig te zijn en zich aan te melden bij de busverantwoordelijke.

Enkel voor de zomerkampen en de cursus voorzien wij gratis busvervoer voor deelnemers en leiding. Deze bus brengt deelnemers van het kamp naar de afstapplaatsen en haalt de deelnemers van het volgend kamp weer op aan de opstapplaatsen. Hierdoor rijdt de bus niet ‘leeg’. Bij het herfstkamp, lentekamp en winterkamp zou dit wel van toepassing zijn, de kosten van het kamp zouden zodus hoog oplopen, om de inschrijvingsprijs zo laag mogelijk te houden, voorzien wij enkel tijdens de zomerkampen en cursus busvervoer.

Wat moet mijn kind meenemen op kamp?

 Tijdens het kamp vertoeft uw kind voornamelijk buiten.  Voorzie kledij aangepast aan sport/spel, wandelingen, regen en frisse temperaturen. Voorzie ook voldoende reservekledij. Volgende lijst kan u helpen om niets te vergeten.

Klik hier voor de Kena Inpaklijst Zomerkamp
Klik hier voor de Kena Inpaklijst Herfstkamp
Klik hier voor de Kena Inpaklijst Winterkamp

Zorg ervoor dat alle kledij gemerkt is. Als dit niet het geval is behouden wij ons het recht voor de kledij te merken met textielstift om het aantal verloren voorwerpen op kamp te beperken. Verloren voorwerpen worden na afloop van het kamp twee maanden bewaard. Nadien worden ze aan een goed doel geschonken.

Medicatie moet ingediend zijn in de digitale fiche. Dit kan tot de dag voor het kamp. Medicatie die niet is ingegeven in de digitale fiche kunnen/mogen wij niet toedienen.

Er is gelegenheid tot aankoop van een zangboekje (€ 8). Bij de +12-jarigen kan er dagelijks een klein drankje of versnapering gekocht worden. Eventueel kan u dus wat zakgeld meegeven.

Mijn kind is 12 jaar. Schrijf ik hem in voor -12 of +12?

Indien uw kind nog naar de lagere school gaat of in juni de lagere school heeft afgerond, dan vragen wij u om hem/haar in te schrijven voor onze kampen van 8 tot 12 jaar.

Mijn werkgever heeft een samenwerking met Kena. Hoe verloopt de inschrijving van mijn kind?

U schrijft uw kind in via de website. Tijdens de inschrijvingsprocedure kan u de optie “Ik schrijf in via een partner bedrijf” aanvinken en de naam van uw werkgever invullen. U ontvangt een korting van 10% op de inschrijvingsprijs van al onze kampen (uitgezonderd vormingen).

Mijn kind volgde reeds de cursus en liep stage. Kan ik nog gebruik maken van de ‘2de kamp'-korting als hij/zij nadien meegaat als deelnemer?

We bieden in dit geval geen korting 2de kamp aan. Het inschrijvingsgeld van een cursus kan je terugvorderen via de jeugddienst in uw gemeente. Wanneer een jongere mee gaat als monitor betalen zij geen inschrijvingsgeld en dus wordt dit ook niet mee gerekend als ‘2de kamp’.

Het antwoord niet gevonden?

JVC Heuvelsven
Heuvelsven 2
3650 Dilsen-Stokkem
089/36 45 31
info@kena.be

Rekeningnr: BE24 3630 0470 4338

Tussen 09u00 en 12u00 op maandag en donderdag is er iemand aanwezig op het secretariaat.

Je kan ook steeds 24/24u telefoneren en een boodschap achterlaten met duidelijke vermelding van uw naam en telefoonnummer.

 

Contacteer ons