fbpx

Uitdiepingscursus

Uitdiepingscursus

1 t.e.m. 7 april 2024

Je hebt je attest al op zak en wil liever nog wat ervaring opdoen alvorens de cursus Hoofdanimator te volgen? Dan kan je je nu inschrijven voor onze Uitdiepingscursus. In deze cursus doe je nog meer praktijkervaring op. Nieuwe spelvormen, avondtechnieken, opvoedkunde, sportinitiaties… het staat allemaal op het programma!

Voor jongeren die de animatorcursus reeds gevolgd hebben.
Locatie: Heuvelsven, Dilsen-Stokkem, Limburg
Opstapplaatsen bus: Gent-Dampoort & Antwerpen-Berchem

Prijs

€175

Kamp met overnachting

Prijs inclusief busvervoer

Informeer bij je gemeente voor een (gedeeltelijke) terugbetaling

Ik vond het heel leerrijk om tijdens de uitdiepingscursus verder te bouwen op mijn eigen ervaringen op kamp.

- deelnemer uitdiepingscursus

Over ons cursusaanbod

Erkend door Vlaamse overheid

Kena biedt verschillende monitorencursussen aan waaronder Animator en Hoofdanimator in het Jeugdwerk. Deze cursussen zijn erkend door de Vlaamse overheid. Dat betekent dat je met je attest niet alleen bij Kena, maar ook elders in het jeugdwerk aan de slag kan. Om een attest te behalen, doorloop je een positief cursus- én stagetraject bij Kena. Lees meer over het attest.

Ervaren instructoren

We kiezen ervoor bij Kena om monitoren in onze eigen werking op te leiden tot kwalitatieve en verantwoordelijke jeugdwerkers. Vaak zijn dit jongeren die reeds vele jaren ervaring hebben als deelnemer op kamp. Wat je zelf hebt beleefd, kan je ook beter doorgeven. Onze cursussen worden dan ook gegeven door instructeurs met jaren praktijkervaring, binnen Kena, bij andere organisaties en in het beroepsleven.

Persoonlijke ontwikkeling

Onze vormingen zijn bedoeld om jongeren alle noodzakelijke kennis bij te brengen over het monitor-zijn. In de zomer zijn ze immers mede verantwoordelijk voor een groep kinderen of jongeren. In dit opzicht dragen onze vormingen ook bij tot de persoonlijke ontwikkeling van jongeren. Doorheen de cursus en de stage worden de monitoren begeleid en gecoacht door ervaren jeugdwerkers en zien we ze groeien tot volwaardige animatoren.

Lees onze brochure voor meer concrete informatie over onze werking.

Wil jij ook mee op uitdiepingscursus?

Andere vormingen bij Kena

Cursus Animator

Cursus Animator

Prijs: € 175

Tijdens de animatorcursus van Kena vzw leren ervaren instructeurs jou bos- en pleinspelen begeleiden, EHBO, expressie, zang en dans, sport, knutselen en nog veel meer… Kortom: je leert op speelse wijze omgaan met kinderen en jongeren! Dit doe je door een week op ons prachtig domein te verblijven!

Cursus Hoofdanimator

Cursus Hoofdanimator

Prijs: € 175

Je bent animator (of hebt sinds je 16 jaar minstens 100u ervaring als jeugdwerker) en je bent minstens 16 jaar, dan kan je de cursus Hoofdanimator volgen. Je leert over moeilijke kampsituaties, veiligheid, groepsdynamica,… In de zomervakantie doe je een week stage en kan je een attest, dat erkend is door de Vlaamse overheid, behalen. Met je brevet Hoofdanimator mag je eindverantwoordelijke zijn op jongerenkampen.

Cursus Instructeur

Cursus Instructeur

Prijs: € 175

Elke drie jaar organiseert Kena ook haar eigen, door de Vlaamse overheid erkende, cursus Instructeur in het Jeugdwerk. Is het je ambitie om zelf les te geven aan monitoren? Wil je jezelf pedagogisch vervolmaken? Dan ben jij de persoon die we zoeken. De cursus wordt gespreid over twee weekends in het jaar. Daarna word je ingeschakeld als lesgever op de cursussen Animator en Hoofdanimator.