fbpx

Wat doet Kena?

Kena organiseert jongerenkampen met overnachting voor kinderen en jongeren van 8 tot 12 jaar en van 13 tot 18 jaar.
Onze deelnemers worden op een prachtig natuurdomein ondergedompeld in een unieke ervaring boordevol sport en spel.

Actieve kampen

Kena heeft al meer dan 75 jaar ervaring in het uitwerken van uitdagende en evenwichtige kampprogramma’s. Een week zonder smartphone, computer of gameconsole? Kortom, een week waarin je zoon of dochter zich volledig kan uitleven? Dan zit je goed bij Kena. Een bruisend programma met bos- en pleinspelen, ploegsporten en individuele sporten, kajakcompetities en waterestafetten, zang en dans. Voor elk wat wils. ’s Avonds sluiten we steeds de avond gezellig af met zang en animatie rond het kampvuur.

Een hechte groep

Op kamp gaan, dat doe je nooit alleen. Het is de ideale plek om nieuwe vrienden te leren kennen. Door samen te sporten, te spelen, te zingen, te dansen… wordt er op kamp een hechte groep gevormd en ontstaan er diepgaande nieuwe vriendschappen. Er zijn zowel activiteiten met de hele groep, alsook in kleinere groepen. De kleinere groepen zorgen voor een vertrouwelijke en veilige sfeer. Samenhorigheid is voor ons een topprioriteit.

Ervaren monitoren

Kena zet in op kwalitatieve begeleiding van uw kinderen. Elke monitor heeft voorafgaand aan het kamp een (door de Vlaamse Overheid erkende) animatorcursus gevolgd, en wordt gecoacht door een kampploeg met jarenlange ervaring. Naast het bedenken van leuke activiteiten, hebben ze vooral aandacht voor de groepsdynamiek en het welzijn van uw kind. Onze monitoren zijn onbetaalde vrijwilligers. Dat voel je. Ze zetten zich met veel passie in voor Kena om jongeren een fijne tijd op kamp te bezorgen.

Lees onze brochure voor meer concrete informatie over onze werking.
Jaarverslag 2019 & 2020

Kena is de plek waar je de maatschappij van vooroordelen, Facebook en gsm's kan ontvluchten en jezelf kan zijn met vrienden in een prachtige omgeving.

Jonathan, monitor

Benieuwd naar meer Kena? Ontdek ons kampaanbod!