Kena organiseert jongerenkampen met overnachting voor kinderen en jongeren van 8 tot 12 jaar en van 12 tot 16 jaar.
Onze deelnemers worden op een prachtig natuurdomein ondergedompeld in een unieke ervaring boordevol sport en spel.

Actieve kampen

Een week zonder smartphone, computer of gameconsole? Kortom, een week waarin je zoon of dochter zich volledig kan uitleven? Dan zit je goed bij Kena. Een typisch Kena jeugdkamp zit namelijk boordevol actieve activiteiten. ‘s Avonds sluiten we steeds de avond gezellig af met zang en animatie rond het kampvuur.

Meer dan sport en spel

Op kamp gaan, dat doe je nooit alleen. Naast alle sportactiviteiten en alle spelletjes is een vakantiekamp namelijk de ideale plek om nieuwe vrienden te leren kennen. Daarom worden alle deelnemers in kleinere groepen verdeeld, ook wel vendels genoemd, wat vanaf het eerste uur voor een vertrouwelijke en veilige sfeer zorgt.

Ervaren monitoren

Kena zet in op kwalitatieve begeleiding van uw kinderen. Elke monitor heeft voorafgaand van het kamp een animatorcursus gevolgd. Naast het bedenken van leuke activiteiten, hebben ze vooral aandacht voor de groepsdynamiek en het welzijn van uw kind. Onze kwalitatieve cursussen zijn erkend door de Vlaamse Overheid. Onze monitoren kunnen met hun attest ook terecht bij andere jeugdorganisaties.

Lees onze brochure voor meer concrete informatie over onze werking.

Kena is de plek waar je de maatschappij van vooroordelen, Facebook en gsm's kan ontvluchten en jezelf kan zijn met vrienden in een prachtige omgeving.

Jonathan, monitor

Een organisatie met een duidelijke visie

Kena is de verderzetting van het werk van de Broeders van de Christelijke Scholen. Onze organisatie is dan ook gegroeid uit een traditie van meer dan 60 jaar in het Vlaamse verenigingsleven. Vanuit deze traditie werken we met een vaste dagstructuur en echte Kenawaarden. Sport, spel, creativiteit, rust en stilte wisselen elkaar non stop af. Zo creëren we een atmosfeer waarin elke jongere zich goed kan voelen. We leggen sterk de nadruk op de volgende waarden: groepsvorming, samenhorigheid en het opnemen van verantwoordelijkheid voor elkaar en de omgeving. In dat opzicht streven we samen met Steunpunt Vakantieparticipatie van de Vlaamse overheid ook naar inclusieve kampen. Kampen waar jongeren met verschillende socio-culturele achtergronden elkaar kunnen ontmoeten. Want bij Kena heeft iedereen recht op een onvergetelijke ervaring.

Onze missie

Kena wil jongeren uitdagen en oproepen verantwoordelijkheid op te nemen voor zichzelf, voor anderen en voor hun omgeving. Vanuit een bijzondere aandacht voor maatschappelijk kwetsbaren, organiseert Kena op een hedendaagse wijze ‘inclusief jeugdwerk’. Met een sterke klemtoon op actuele beleving van christelijke waarden, brengt Kena jongeren van diverse socio-culturele achtergronden samen. Tegen deze achtergrond besteedt de vereniging bijzondere aandacht aan het scheppen van een klimaat van samenhorigheid.

Lees hier meer over ons pedagogisch project. 

Dankuwel voor jullie goeie zorgen en jullie inzet om al deze jonge mensen te helpen grootbrengen in deze snel veranderende maatschappij. De waarden die jullie meegeven zullen van grote betekenis zijn voor vele jongeren!

Petra Veys, mama/tante

Benieuwd naar meer Kena? Ontdek ons kampaanbod!