fbpx

Wat doet Kena?

Kena organiseert jongerenkampen met overnachting voor kinderen en jongeren van 8 tot 12 jaar en van 13 tot 18 jaar.
Onze deelnemers worden op een prachtig natuurdomein ondergedompeld in een unieke ervaring boordevol sport en spel.

Actieve kampen

Een week zonder smartphone, computer of gameconsole? Kortom, een week waarin je zoon of dochter zich volledig kan uitleven? Dan zit je goed bij Kena. Een typisch Kena jeugdkamp zit namelijk boordevol actieve activiteiten. ’s Avonds sluiten we steeds de avond gezellig af met zang en animatie rond het kampvuur.

Meer dan sport en spel

Op kamp gaan, dat doe je nooit alleen. Naast alle sportactiviteiten en alle spelletjes is een vakantiekamp namelijk de ideale plek om nieuwe vrienden te leren kennen. Daarom worden alle deelnemers in kleinere groepen verdeeld, ook wel vendels genoemd, wat vanaf het eerste uur voor een vertrouwelijke en veilige sfeer zorgt.

Ervaren monitoren

Kena zet in op kwalitatieve begeleiding van uw kinderen. Elke monitor heeft voorafgaand van het kamp een animatorcursus gevolgd. Naast het bedenken van leuke activiteiten, hebben ze vooral aandacht voor de groepsdynamiek en het welzijn van uw kind. Onze kwalitatieve cursussen zijn erkend door de Vlaamse Overheid. Onze monitoren kunnen met hun attest ook terecht bij andere jeugdorganisaties.

Lees onze brochure voor meer concrete informatie over onze werking.
Jaarverslag 2019 & 2020

Kena is de plek waar je de maatschappij van vooroordelen, Facebook en gsm's kan ontvluchten en jezelf kan zijn met vrienden in een prachtige omgeving.

Jonathan, monitor

Benieuwd naar meer Kena? Ontdek ons kampaanbod!