fbpx

16

Juni, 2022

KENA’S 5 TIPS VOOR (HEEL) WARM WEER! 

Wordt het vandaag heel warm en weet je niet wat te doen? In deze blog nemen wij jou mee in wat wij het beste, leukste, veiligste, verfrissendste vinden bij warm weer!

 

Tip 1: Smeer je goed in!

Deze tip spreekt voor zich, maar zorg ervoor dat je je goed insmeert! Wat Vitamine D kan nooit kwaad, maar geniet ervan op een veilige manier. Een goede zonnecrème is daarbij essentieel. Ook op kamp zorgen we ervoor dat iedereen voldoende beschermd is tegen de zon. Daarom: trek erop uit, laat die zonnecrème maar eens goed werken en geniet van het zonnetje!

Tip 2: #StayHydrated

Ook deze tip spreekt volgens ons wel voor zich: zorg ervoor dat je voldoende drinkt. Als het warm is, verliezen we door te zweten veel vocht en dat moet gecompenseerd worden. Dat doe je best met water, maar ook thee of frisdrank zullen zeker smaken wanneer je dorst hebt. Een frisse slok zorgt ervoor dat je je snel terug gehydrateerd voelt, een echte must dus!

Tip 3: Waterballonnengevecht!

Ongetwijfeld een van onze leukste tips: houd een waterballonnengevecht! Wat kan je tijdens dit warme weer nu beter doen dan dat? Nodig je buren, je beste vrienden en je familie uit, verzamel allemaal samen wat ballonnen die je vult met water (een extra tip: als je waterballonnen wil die sowieso snel “spletsen”, zorg er dan voor dat je zo weinig mogelijk lucht in de ballon laat!). Kies ieders jullie kamp uit, tel af en vuren maar!

Tip 4: Organiseer een water-estafette

Ben je nog op zoek naar een verfrissend activiteit voor een warme dag? Dan is een water-estafette exact wat je nodig hebt! Vul twee emmers, zet die naast elkaar en zet op een afstandje twee flessen, parallel met de emmers. Zoek een tegenspeler en kies ieders je eigen emmer en fles uit. Neem een spons, dompel die onder in de emmer, leg de spons op je hoofd en loop zo snel mogelijk naar de fles (geen handen gebruiken!). Wring de spons uit in de fles en zorg ervoor dat jij je fles sneller kan vullen dan je tegenspeler, plezier verzekerd! Dat is natuurlijk maar één voorbeeld van een water-estafette, meer kom je misschien wel te weten tijdens een kamp deze zomer!

Tip 5: Eet een ijsje

Wat hoort er volgens ons ook zeker en vast bij warm weer: ijsjes natuurlijk! Of het nu over waterijsjes, Magnums, Cornetto’s, schepijs, … gaat, wij vinden alles lekker. Omdat ijsjes (uiteraard) lekker koud zijn, smaken ze des te meer wanneer het warm is. Op een warme dag is een ijsje dan ook het ideale excuus om nog eens te snoepen. Voor ons een bolletje stracciatella en vanille alsjeblief!