fbpx

Bouwkamp

Wegens groot succes herhaald

Bouwkamp 14 – 18 jaar

15 t.e.m. 22 augustus 2021

Voor jongeren van 14 t.e.m. 18 jaar
Locatie: Heuvelsven, Dilsen-Stokkem, Limburg
Opstapplaatsen bus: Gent & Antwerpen-Berchem

Prijs

€185

Kamp met overnachting
Prijs inclusief busvervoer

Back to the roots

Kena vzw gaat deze zomer “back to the roots” en organiseert opnieuw een bouwkamp voor 14 tot 18 jarigen. De deelnemers beleven een unieke en verrijkende ervaring door samen te werken en van elkaar te leren. Het bouwkamp gaat door in het jeugdvakantiecentrum Heuvelsven. Al meer dan 70 jaar is dit een thuis gebouwd voor en door jongeren.

Als je meegaat, behoren pleisteren, schilderen, houtbewerking, natuurbeheer en kleine algemene renovatieklussen tot je mogelijke taken. Daarnaast blijft het natuurlijk een echt Kena-kamp. Naast enkele uren werken per dag staat er ook sport, spel, vrije tijd en bonte ring rond het kampvuur op het programma.

Heb je zin om de handen uit de mouwen te steken en een echte verbouwer te worden? Ben jij 17 jaar maar wil je nog graag mee op kamp met Kena? Dan is dit project zeker iets voor jou!

Over Kena

Actieve kampen

Een week zonder smartphone, computer of gameconsole? Kortom, een week waarin je zoon of dochter zich volledig kan uitleven? Dan zit je goed bij Kena. Een typisch Kena jeugdkamp zit namelijk boordevol actieve activiteiten. ‘s Avonds sluiten we steeds de avond gezellig af met zang en animatie rond het kampvuur.

Meer dan sport en spel

Op kamp gaan, dat doe je nooit alleen. Naast alle sportactiviteiten en alle spelletjes is een vakantiekamp namelijk de ideale plek om nieuwe vrienden te leren kennen. Daarom worden alle deelnemers in kleinere groepen verdeeld, ook wel vendels genoemd, wat vanaf het eerste uur voor een vertrouwelijke en veilige sfeer zorgt.

Ervaren monitoren

Kena zet in op kwalitatieve begeleiding van uw kinderen. Elke monitor heeft voorafgaand van het kamp een animatorcursus gevolgd. Naast het bedenken van leuke activiteiten, hebben ze vooral aandacht voor de groepsdynamiek en het welzijn van uw kind. Onze kwalitatieve cursussen zijn erkend door de Vlaamse Overheid. Onze monitoren kunnen met hun attest ook terecht bij andere jeugdorganisaties.

Lees onze brochure voor meer concrete informatie over onze werking.

Praktisch

Kampen met overnachting

Vakantiekampen van Kena zijn steeds inclusief overnachting op het kampterrein. Omdat we veel belang hechten aan een goede groepssfeer, willen we dat onze leden voldoende uitgerust hebben. We hebben op elk kamp een vast dagstructuur met veel sport- en spelactiviteiten, dat afgewisseld wordt met voldoende rust.

Bekijk de dagindeling voor +12-jarigen.

Bellen op kamp

Om een optimale groepssfeer te beleven (en geen ongelukken te hebben) zijn gsm’s tijdens het kamp niet toegestaan. Wij verkiezen de charme van een ouderwetse brief om het thuisfront op de hoogte te brengen. Wil je hen toch bereiken, dan kan dat tijdens de maaltijden van 12u05 tot 12u45 en van 18u45 tot 19u20, op het telefoonnummer: 089 65 05 11. Uw kind is bij Kena goed omringd. We vragen u dan ook slechts eenmaal of in dringende gevallen te bellen zodat iedereen die daar op staat de kans heeft zijn kind eens aan de lijn te krijgen.

Medische fiche

Uiteraard willen we onze leden de verzorging geven die ze nodig hebben. Daarom willen we je graag op het hart drukken om bij inschrijving de medische fiche zorgvuldig en volledig in te vullen. Op die manier staan onze leidingsploegen op kamp niet voor verrassingen en kunnen onze leden zorgeloos van het kamp genieten.

Kom jij in aanmerking voor korting?

Bij Kena bieden we enthousiastelingen die meer dan 1 kamp per jaar doen, een korting aan van 25% op het 2de en volgende kamp. Deze korting wordt automatisch toegekend bij je inschrijving.

Benieuwd welke themakampen Kena dit jaar biedt?