fbpx

Cursus instructeur

Cursus Instructeur

5 t.e.m. 7 april 2024
31 oktober t.e.m. 3 november 2024

Ben je minstens 17 jaar, heb je een animatorattest op zak en zou je graag vormingen geven aan toekomstige animatoren en hoofdanimatoren? Dan is onze instructeurscursus mogelijks iets voor jou!

Tijdens deze cursus leer je vormingssessies ontwerpen en begeleiden, constructieve feedback geven, een veilig leerklimaat creëren, educatieve werkvormen faciliteren, je begeleidershouding verder finetunen, …

De cursus is een mix van input van ervaren instructeurs, simulatie-oefeningen, uitwisselingssessies en reflectiemomenten. Daarnaast maken we ook tijd voor teambuilding, de werking van Kena achter de schermen beter te leren kennen en te genieten van elkaar & het prachtige domein.

De cursus bestaat uit 50 lesuren opgesplitst over 2 cursusmomenten:

  • Vrijdagavond 5 t.e.m. zondag 7 april 2024
  • Donderdagavond 31 oktober t.e.m. zondag 3 november

Prijs

€175

Kamp met overnachting

Informeer bij je gemeente voor een (gedeeltelijke) terugbetaling

Voor jongeren vanaf 17 jaar met een animatorattest.
Locatie: Heuvelsven, Dilsen-Stokkem, Limburg

Wil je het erkend attest ‘instructeur in het jeugdwerk’ behalen, dan dien je nog 50u stage te lopen. Deze stage kan je spreiden over een periode van maximum drie jaar.

Over ons cursusaanbod

Erkend door Vlaamse overheid

Kena biedt verschillende monitorencursussen aan waaronder Animator, Hoofdanimator en Instructeur in het Jeugdwerk. Deze cursussen zijn erkend door de Vlaamse overheid. Dat betekent dat je met je attest niet alleen bij Kena, maar ook elders in het jeugdwerk aan de slag kan. Lees meer over het attest.

Ervaren instructoren

We kiezen ervoor bij Kena om monitoren in onze eigen werking op te leiden tot kwalitatieve en verantwoordelijke jeugdwerkers. Vaak zijn dit jongeren die reeds vele jaren ervaring hebben als deelnemer op kamp. Wat je zelf hebt beleefd, kan je ook beter doorgeven. Onze cursussen worden dan ook gegeven door instructeurs met jaren praktijkervaring, binnen Kena, bij andere organisaties en in het beroepsleven.

Persoonlijke ontwikkeling

Onze vormingen zijn bedoeld om jongeren alle noodzakelijke kennis bij te brengen over het monitor-zijn. In de zomer zijn ze immers mede verantwoordelijk voor een groep kinderen of jongeren. In dit opzicht dragen onze vormingen ook bij tot de persoonlijke ontwikkeling van jongeren. Doorheen de cursus en de stage worden de monitoren begeleid en gecoacht door ervaren jeugdwerkers en zien we ze groeien tot volwaardige animatoren.

Lees onze brochure voor meer concrete informatie over onze werking.

Wil jij ook vrijwilliger bij Kena worden?

Andere vormingen bij Kena

Cursus Animator

Cursus Animator

Prijs: € 175

Ervaren instructeurs leren jou bos- en pleinspelen begeleiden, EHBO, expressie, zang en dans, sport, knutselen en nog veel meer… Kortom: je leert op speelse wijze omgaan met kinderen en jongeren! De cursus volg je gedurende een week op onze prachtige domein. Om je stage te vervolledigen doe je vervolgens één week (= 50 uur) stage.

Cursus Uitdieping

Cursus Uitdieping

Prijs: € 175

Je hebt je attest al op zak en wil liever nog wat ervaring opdoen alvorens de cursus Hoofdanimator te volgen? Dan kan je je nu inschrijven voor onze Uitdiepingscursus. In deze cursus doe je nog meer praktijkervaring op. Nieuwe spelvormen, avondtechnieken, opvoedkunde, sportinitiaties… het staat allemaal op het programma!

Cursus Hoofdanimator

Cursus Hoofdanimator

Prijs: € 175

Je bent animator (of hebt sinds je 16 jaar minstens 100u ervaring als jeugdwerker) en je bent minstens 16 jaar, dan kan je de cursus Hoofdanimator volgen. Je leert over moeilijke kampsituaties, veiligheid, groepsdynamica,… In de zomervakantie doe je een week stage en kan je een attest, dat erkend is door de Vlaamse overheid, behalen. Met je brevet Hoofdanimator mag je eindverantwoordelijke zijn op jongerenkampen.