fbpx

Kampen voor +12-jarigen

Of het nu zomer of winter is, een week vol bruisende activiteiten samen met je vrienden, dat is altijd een goed idee.
Daarom organiseert Kena tijdens de zomer- en kerstvakantie verschillende vakantiekampen op maat voor 13 tot 17-jarigen.

Zomerkamp (12 - 17 jaar)

Zomerkamp (12 - 17 jaar)

Prijs: €210

Tijdens onze zomerkampen ligt de nadruk op ‘spelen’ in al zijn vormen. De zomerse temperaturen lenen zich ertoe optimaal te genieten van ons prachtige kampterrein. Van pleinspelen op het sportveld tot crossen door de bossen, en zwemmen of kayakken in het ven. Er is voor ieder wat wils!

Bouwkamp (14 - 18 jaar)

Bouwkamp (14 - 18 jaar)

Prijs: € 210

Kena vzw gaat deze zomer “back to the roots” en organiseert opnieuw een bouwkamp voor 14 tot 18 jarigen. De deelnemers beleven een unieke en verrijkende ervaring door samen te werken en van elkaar te leren. Het bouwkamp gaat door in het jeugdvakantiecentrum Heuvelsven. Al meer dan 70 jaar is dit een thuis gebouwd voor en door jongeren.

Winterkamp (12 - 17 jaar)

Winterkamp (12 - 17 jaar)

Prijs: € 165

Wil jij tussen kerst en oudjaar er ook graag even tussenuit? Klinkt een sportieve Christmas break vol sport en spel als muziek de oren? Aarzel dan zeker niet! Een goedgevuld programma en enthousiaste leidingsploeg staan alvast klaar. 

Ik vind het kampvuur de tofste activiteit. Waar sluiten ze elke avond nog zo gezellig samen af?

Dylan, deelnemer

Meer dan sport en spel

Kena heeft al meer dan 75 jaar ervaring in het uitwerken van uitdagende en evenwichtige kampprogramma’s. Een week zonder smartphone, computer of gameconsole? Kortom, een week waarin je zoon of dochter zich volledig kan uitleven? Dan zit je goed bij Kena. Een bruisend programma met bos- en pleinspelen, ploegsporten en individuele sporten, kajakcompetities en waterestafetten, zang en dans. Voor elk wat wils. ’s Avonds sluiten we steeds de avond gezellig af met zang en animatie rond het kampvuur.

Een hechte groep

Op kamp gaan, dat doe je nooit alleen. Het is de ideale plek om nieuwe vrienden te leren kennen. Door samen te sporten, te spelen, te zingen, te dansen… wordt er op kamp een hechte groep gevormd en ontstaan er diepgaande nieuwe vriendschappen. Er zijn zowel activiteiten met de hele groep, alsook in kleinere groepen. De kleinere groepen zorgen voor een vertrouwelijke en veilige sfeer. Samenhorigheid is voor ons een topprioriteit.

Ervaren monitoren

Kena zet in op kwalitatieve begeleiding van uw kinderen. Elke monitor heeft voorafgaand aan het kamp een (door de Vlaamse Overheid erkende) animatorcursus gevolgd, en wordt gecoacht door een kampploeg met jarenlange ervaring. Naast het bedenken van leuke activiteiten, hebben ze vooral aandacht voor de groepsdynamiek en het welzijn van uw kind. Onze monitoren zijn onbetaalde vrijwilligers. Dat voel je. Ze zetten zich met veel passie in voor Kena om jongeren een fijne tijd op kamp te bezorgen.

Is de deelnameprijs een probleem?
Kena biedt kampen aan via Iedereen verdient vakantie

Elk jaar hebben we een breed aanbod aan kampen voor 13 tot 17-jarigen. Naast onze zomerkampen kunnen ze ook tijdens de wintervakantie bij ons terecht. Helemaal overtuigd? Bekijk ons kampoverzicht voor de verschillende data en aarzel niet om je in te schrijven.

Ook dol op jeugdwerk? Ontdek ons cursusaanbod en word vrijwilliger!